poëziefestival 2015

Op 29 januari 2015 vond de 9e editie van het jaarlijkse poëzie festival aan de Vecht plaats in Partycentrum ’t Zand in Maarssen.

De avond begon met een heerlijk diner in ’t Zand, waar alle dichters voor waren uitgenodigd.

Daarna startte de goedbezochte gedichtenavond met een welkomstwoord van Franc Janssen.
Ellen Dijkstra stelde de dichters/voordragers voor met een korte introductie. Veel voordragers hadden een gedicht geschreven of gekozen bij het landelijke thema: ‘met zingen is de liefde begonnen’. Ook ‘de Vecht’ bleek bron van inspiratie te zijn. Sommige gedichten werden – wellicht vanwege het thema – muzikaal gepresenteerd.

Grappig én diepzinnig waren de gedichten van de kinderen. Ook de jongeren waren dit jaar weer vertegenwoordigd. Zowel met een voordracht als met een optreden van TheatergroepZonderZaal uit Breukelen. Zij brachten een scène van het toneelstuk ‘The Love Boat’ op het toneel, waarbij een gedicht van Jacques Perk werd vertolkt.
Speciale gasten waren Maud van Wielink en Lenie Winter. Zij zorgden samen voor bijzondere muzikale intermezzo’s (zij brachten drie barokaria’s; zang en piano) die ontroerden en mooi aansloten bij het thema.

Aan het eind van de avond nam het bestuur afscheid van de penningmeester, Franc Janssen. Hij is door een verhuizing geen inwoner meer van Stichtse Vecht. Het bestuur zoekt nog naar een opvolger!

Een fotoimpressie staat op de site, evenals de gedichtenbundel. Alle voorgedragen gedichten zijn hierin opgenomen.

We kijken terug op een uitermate geslaagde avond.