Gedichtenavond Poëzie aan de Vecht 30 januari 2020

Of het nu gaat over de moestuin of over de zee…. of over het thema van de landelijke poezieweek  gedichten zijn inspirerend. Om een avond mee te vullen. En dat doet Stichting Poëzie aan de Vecht dan ook jaarlijks.

Op 30 januari 2020 wordt in Studio Idee in Loenen aan de Vecht de jaarlijkse poezie-avond van de gemeente Stichtse Vecht weer georganiseerd. Zo’n vijftien dichters (aanstormend en gevestigd talent) krijgen het podium en laten hun gedichten horen. Speciale gast is Onno-Sven Tromp. De avond sluit aan bij de landelijke gedichtenweek en is een ode aan de poëzie. Er is muziek, er zijn mooie woorden en nog veel enthousiasme. We nodigen iedereen uit om te komen luisteren.

De avond begint om 20.00 uur. De zaal van Studio Idee in Loenen is open om half acht. Kaarten kosten 5 euro. Aan de zaal te betalen (contant, geen pin). Reserveren is niet nodig.

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september,
net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.

Rutger Kopland

(uit: geluk is gevaarlijk)

[Haiku Annette Akkerman]

de weide kleurt geel
boterbloemenexplosie
in pure stilte

atelier BEELDMAKERS

Het eiland van Schalkwijk met al haar stromend en stilstaand water, weidse vergezichten en met de natuur verweven cultuurlandschap is bij uitstek een inspiratiebron voor het schrijven van haiku’s.
www.beeldmakers.nl