Stuur je gedicht in voor 4 december 2019

Of het nu gaat over de moestuin of over de zee…. dicht en doe mee met Poëzie aan de Vecht. Stuur je gedicht in voor de jaarlijkse poëzie-avond. Uiterste inleverdatum is 4 december 2019. Je kunt maximaal 3 gedichten inzenden, lengte en onderwerp zijn vrij. Mail ze naar poezieaandevecht@gmail.com ovv naam en adres. (Dat je woont in Stichtse Vecht, vinden wij een warme aanbeveling!) Je hoort meer van ons halverwege december.

Poëzie aan de Vecht organiseert op 30 januari 2020 in Studio Idee in Loenen aan de Vecht de jaarlijkse poezie-avond van de gemeente Stichtse Vecht. Zo’n vijftien dichters (aanstormend en gevestigd talent) krijgen het podium en laten hun gedichten horen. De avond sluit aan bij de landelijke gedichtenweek en is een ode aan de poezie. Er is muziek, mooie woorden en veel enthousiasme. We nodigen iedereen uit mee te doen. Van jong tot veel ouder! Zoals gezegd: 4 december is de uiterste inzenddatum.

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september,
net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.

Rutger Kopland

(uit: geluk is gevaarlijk)

[Haiku Annette Akkerman]

de weide kleurt geel
boterbloemenexplosie
in pure stilte

atelier BEELDMAKERS

Het eiland van Schalkwijk met al haar stromend en stilstaand water, weidse vergezichten en met de natuur verweven cultuurlandschap is bij uitstek een inspiratiebron voor het schrijven van haiku’s.
www.beeldmakers.nl