De voorbereidingen voor de jaarlijkse poëtische avond in Stichtse Vecht zijn gestart.  Op 27 januari 2022, gedichtendag klimmen we het podium weer op en laten poëzie klinken. En jij kunt meedoen! 
Niets leukers dan elkaar te vermaken met gedichten en poezie. Wij nodigen je uit om eigen gedichten voor te dragen. Of, gedichten van anderen die je erg mooi vindt. Meld je aan voor de jaarlijkse poezie-avond in de gemeente. Voor jonge en iets oudere amateurdichters. Met de avond sluiten we aan op de tiende Landelijke Poëzieweek en de gedichtendag. Het thema  is ‘natuur’ en heeft als motto ‘bloesemingen en overvloed’. Hopelijk doen deze woorden van dichter Ramsey Nasr je dichterlijke hart sneller kloppen. En inspireren ze je tot poezie. We hopen dat je bij bent. Schrijf, dicht, draag voor….maar vooral: meld je aan!

Meer ruimte voor dichters

Vorig jaar hebben we een online-avond gehouden, vanwege corona. We zetten alles op alles om dit jaar live te gaan. De opzet wijkt iets af van voorgaande jaren: in plaats van een gastdichter willen we meer ruimte geven aan onze ‘eigen’ Stichtse Vecht dichters. Dat betekent dat je ook meer gedichten kunt voordragen als je dat wilt. We denken nu aan 3-5 gedichten afhankelijk van de animo. Wil je minder voordragen dan is dat natuurlijk ook goed.

Spoken word

We nodigen met nadruk ook jongeren uit om hun gedichten voor te dragen. Je bent nooit te oud of te jong om het podium op te klimmen. Denk bij gedichten ook aan andersoortige nieuwere vormen van poezie.  Zoals spoken word. Spreekt dat je aan? Meld je dan! Wij geven je graag de ruimte.

Deelname

De locatie van de avond is nog niet 100 procent duidelijk. Maar dat het ergens in Stichtse Vecht is…. Dat weten we zeker! Zet 27 januari 2022 in je agenda en meld je ons dat je meedoet via poezieaandevecht@gmail.com. De gedichten hoef je nog niet direct mee te sturen. Even een berichtje van deelname is voorlopig voldoende. Je hoort dan weer van ons!
Mocht je nog een andere dichter in de regio kennen, deel dit bericht dan en vraag of hij of zij ook mee wil doen.