Omdat poëzie altijd kan en mag, en zich niet door virus of vaccinatie laat tegenhouden, houdt Poëzie aan de Vecht op 28 januari 2021 de jaarlijkse gedichtenavond. Online, dat wel. En vooraf opgenomen. Er zijn inmiddels zeven dichters die hun medewerking hebben toegezegd. Dat belooft een filmpje met prachtige poëzie. Doe je ook mee? Inzenden kan nog steeds. Spelregels staan hieronder!

Stichting Poëzie aan de Vecht sluit al dertien jaar aan bij de nationale gedichtendag. Die is op de laatste donderdag van januari. Deze gedichtendag luidt de landelijke poëzieweek in die dit jaar van 28 januari tot en met 3 februari duurt. Het thema van 2021 is ‘samen’. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi schreven met z’n tweeën het poëziegeschenk.

Filmpje!

Natuurlijk laat Poëzie aan de Vecht ook dit jaar de avond niet zomaar voorbijgaan. Al gaat het programma en de invulling er anders dan anders uitzien. Covid19 dwingt tot creatief omdenken. De deelnemende dichters is gevraagd om op hun mobieltjes een opname van hun voordracht te maken. Van maximaal drie gedichten. Die sturen ze op naar de stichting die alle filmpjes verwerkt tot een geheel. Dit filmpje zal 28 januari op de site van Poëzie aan de vecht de première beleven.

Meedoen

Annet Koops is één van de deelnemende dichters en heeft al een bijdrage ingestuurd. Bekijk het filmpje hier. Het is bedoeld als voorbeeld hoe je de bijdrage kunt aanpakken.

Wil je ook meedoen? Dat kan! Mail je bijdrage naar poezieaandevecht@gmail.com

Spelregels

Dit zijn de spelregels waar je inzending aan moet voldoen:

Je kiest/schrijft maximaal 3 gedichten. (Je mag eigen gedichten voordragen maar ook gedichten van dichters die je bewondert.)

De voordracht mag maximaal 5 minuten duren.

Het thema dit jaar is SAMEN, maar je bent niet verplicht dit te gebruiken.

Je draagt deze gedichten voor op een plek in Stichtse Vecht, waarmee je iets hebt.

Je neemt je voordracht op met je telefoon of je laat het iemand anders doen.

Tips bij het filmen:

  1. houd je telefoon overdwars.
  2.  zorg dat je op een plek staat/zit met weinig tot geen achtergrondgeluid.
  3.  je mag meerdere gedichten voordragen, zorg wel dat er een korte pauze (drie tot vijf seconden) tussen de voordrachten zit.
  4. je hoeft het filmpje niet ‘mooi’ te knippen en te plakken, daar zorgt de editor voor.

Je hoeft jezelf niet voor te stellen. Wij zetten in beeld voorafgaand aan je bijdrage wie je bent. Daar willen we ook nog wat info over jou aan toevoegen. Denk aan:

  • Hoe lang je al gedichten schrijft
  • Of je een bundel hebt en die wilt noemen
  • Wat je geïnspireerd heeft tot je bijdrage
  • Waarom sta je op dit punt in Stichtse Vecht

De info stuur je per aparte e-mail naar poezieaandevecht@gmail.com Het filmpje stuur je naar dezelfde e-mail maar dan bij voorkeur via WeTransfer, vanwege de grootte van het bestand.De deadline voor het inleveren van het filmpje is 15 januari 2021 16.00 uur

Succes!!!