Omdat er nooit mooie woorden te veel zijn. En omdat de nationale Poëzieweek er aan komt. Daarom organiseert Stichting Poëzie aan de Vecht op donderdag 26 januari 2023 een poëzieavond in de muziekschool in Maarssen. Tussen 20.00 en 22.30 uur treden dertien dichters op. Kom je luisteren?  

Stichting Poëzie aan de Vecht brengt jaarlijks de poëzie in de gemeente Stichtse Vecht tot leven. Dertien lokale dichters laten van zich horen. Ze vormen inmiddels bijna een vaste kern als we het hebben over poëzie in Stichtse Vecht, waaronder: Koos van Belzen, André Branderhorst, Harry Grootendorst, Jonna Meesters, Jan Molkenboer. Ze dragen met korte optredens hun poëzie voor. Daarbij zijn er dit jaar een paar nieuwelingen die op het podium klimmen. Zo is er een optreden van Mullie als spoken word-artist en zorgt ook dichter Joost Hontelez met de soundscapes van Just Romijn voor een muzikale noot.

Vriendschap

Het thema van de jaarlijkse Poëzieweek is in 2023: vriendschap. Daar mogen de dichters hun voordracht op laten aansluiten. Al is dat geen must. Stichting Poëzie aan de Vecht grijpt dit gegeven echter wel aan om een campagne te starten. Omdat de continuïteit onder druk staat, wil de stichting graag vrienden werven. Dus word vriend van de poëzie in Stichtse Vecht! Betaal je bij de deur 25,– euro (in plaats van 12,– ) dan steun je een heel jaar onze mooie woorden en activiteiten, krijg je een bundel gratis en een VIPP-behandeling bij bijeenkomsten (een gedicht cadeau, gereserveerde plaats en twee drankjes).

Meer informatie

Poëzieavond 26 januari 2023 van Stichting Poëzie Muziekschool Maarssen, Gaslaan 12 Maarssen dorp.  Aanvang 20.00 uur. Entree: 12 euro. Geen pinbetaling mogelijk!